Web Analytics Made Easy - Statcounter

به مناسبت شب‌های قدر، نمایشگاه «منتخب قرآن‌نگاری گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک» با عنوان «چهل آینه» توسط فرهنگسرای گلستان تهران در فضای مجازی به نمایش درآمد.

به گزارش قدس آنلاین، نمایشگاه چهل آینه با همکاری مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک و فرهنگسرای گلستان تهران به منظور بزرگداشت ماه مبارک رمضان و شب‌های قدر، اشاعه فرهنگ و هنر اسلامی- ایرانی در جامعه و معرفی گوشه‌ای از نفایس قرآنی این مؤسسه با توجه به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی به‌صورت مجازی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصویرهایی از صفحات منتخب برخی از آثار قرآنی موجود در گنجینه خطی کتابخانه و موزه ملی ملک بزرگترین موقوفه فرهنگی آستان قدس رضوی در پایتخت، مزین به خط‌ها و آرایه‌های هنری مختلف به همراه اطلاعاتی از کاتب هر اثر، نوع خط، ابعاد و تاریخ کتابت آنها در این نمایشگاه به چشم می‌خورد.

همچنین گوشه‌ای از تاریخ قرآن‌نگاری پس از سده چهار قمری، عصر ایلخانان و تیموریان، عصر صفویان و عصر قاجار به همراه خوش‌نویسان برجسته آنها در این نمایشگاه مجازی معرفی شده است.

علاقه‌مندان در بخش آغازین نمایشگاه می‌توانند به تماشای تصویر یک برگ از قرآن با آیات ۴ تا ۹ سوره حجرات به خط کوفیکه در قرن سوم هجری قمری بر روی پوست آهو نوشته شده است، بنشینند.

دو اثر خطی از سوره‌های مبارکه فاتحه و ناس نیز که توسط یاقوت مستعصمی به خط نسخ به ترتیب در سال‌های ۶۳۵ و ۶۸۰ هجری قمری کتابت شده است، در نمایشگاه چهل آینه قابل مشاهده است.

برگی از قرآن بایسنغری بزرگترین مصحف خطی جهان، متعلق به قرن نهم هجری قمری نیز که روایتگر آیه ۷۲ تا ۷۵ سوره الرحمن به خط محقق است، در این نمایشگاه مجازی چشم‌نوازی می‌کند.

سوره مبارکه فاتحه به کتابت علاءالدین تبریزی که در سال ۹۶۶ هجری قمری به خط نسخ و ثلث نگاشته شده است، از دیگر آثار معرفی‌شده است.

همچنین تصویر سوره مبارکه فاتحه نسخه قرآنی که توسط زین العابدین محمدتقی اصفهانی مشهور به «اشرف الکتاب» به خط نسخ و ثلث در قرن ۱۳ هجری قمری کتابت شده است، در نمایشگاه چهل آینه قابل مشاهده است.

اهل هنر و معرفت تا پایان ماه مبارک رمضان با مراجعه به صفحه اینستاگرام فرهنگسرای گلستان به نشانی @golestan.farhangsara می‌توانند از این نمایشگاه مجازی دیدن کنند.

مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک از دیرباز منتخبی از تصویرهای آثار نفیس گوناگون این موقوفه را به ‌صورت رایگان در قالب نمایشگاه‌های سیار در اختیار مراکز فرهنگی و هنری مختلف قرار می‌دهد. با توجه به دوران مقابله با بیماری کرونا، این آثار در قالب نمایشگاه‌های مجازی در معرض دید علاقه‌مندان گذاشته می‌شود.

کتابخانه و موزه ملی ملک در سال ۱۳۱۶ خورشیدی بر حرم مطهر رضوی وقف شده است و در حال حاضر در تهران، میدان امام خمینی، سردر باغ ملی، خیابان ملل متحد (میدان مشق) قرار دارد.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام /

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نمایشگاه موزه ملی ملک فضای مجازی کتابخانه و موزه ملی ملک هجری قمری چهل آینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۸۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع درختان در محدوده باغ موزه قصر

به گزارش خبرآنلاین،طبق اعلام روابط عمومی منطقه ۷، اخیرا فیلمی در فضای مجازی به نمایش در آمده است که نشان می دهد شهرداری منطقه ۷ در باغ موزه قصر تعدادی درخت را قطع کرده است. روابط عمومی منطقه ۷ تهران طی اطلاعیه‌ای در این باره اعلام کرد: «ضمن تشکر از حساسیت شهروندان نسبت به حفظ و نگهداشت فضای شهر که همواره مورد تاکید مدیریت شهری بوده به اطلاع می رساند که ۱۳ اصله درخت طبق نظر پزشک گیاه، مبتلا به آفت پوست خوار و چوب خوار شده بود و ضرورت قطع این درختان توسط پزشک گیاه به اداره فضای سبز اعلام شد. سپس این موضوع با ارائه مستندات پزشکی در کمیسیون ماده ۷ طرح گردید و اعلام شد که برای حفظ سایر درختان آن محوطه و نیز حفظ جان عابران و شهروندانی که در این محوطه تردد می کنند، قطع این درختان اجتناب ناپذیر است و کمیسیون بر اساس مستندات پزشک گیاه و نیز سایر کارشناسان، رای به قطع این درختان داد.

ایسنا در خبری نوشت: در نتیجه بر خلاف فضاسازی رسانه ای که قطع این درختان را در جهت بی توجهی به نگهداشت فضای سبز توسط شهرداری تلقی می کرد، واقعیت این است که برای حفظ فضاهای سبز شهری و طبق قوانین موجود و با نظر کارشناسان معتبر این اتفاق موجود است و در صورت لزوم تمامی اسناد و مدارک به انتشار در خواهد آمد. از سوی دیگر با توجه به این که آفت چوب خوار تنه درخت را به تدریج از داخل پوک می کند در فصولی که در شهرمان باد و طوفان وجود دارد شکستن و افتادن این درختان به جان و مال شهروندان آسیب می زند.

در پایان اعلام می کند که حساسیت افکار عمومی نسبت به نگهداشت فضای سبز شهری یک سرمایه ارزشمند برای شهرداری و خادمان شهر است و ضمن ارج نهادن به این نگرانی، به صورت کامل پاسخگوی تمامی دغدغه ها و نگرانی ها در این زمینه هستیم.»

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899835

دیگر خبرها

  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل تامین می‌شود
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • توضیحات شهرداری درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • محکم‌ترین اصل قانون اساسی اسلام که در نهج البلاغه آمده است
  • قطع درختان در محدوده باغ موزه قصر
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم